Karnıyarık pişirirken 30-40 dakika arasında bir süre gerektiğini öğrenmek oldukça faydalı. Fırının sıcaklığını 180-200 derece arasında ayarlamak ise patlıcanların yumuşaması için en uygun yöntem gibi görünüyor. Bu kadar zaman harcayıp güzel bir karnıyarık hazırlamak, evdeki herkesin damak zevkine hitap edecektir. Ayrıca, ocakta pişirme yönteminin de daha sağlıklı bir alternatif sunduğunu duymak sevindirici. Patlıcanların acılığını önlemek için tuzlu suda bekletmeyi denemek de iyi bir fikir gibi. Sizce karnıyarığın yanında yoğurt ve pilav ile servis edilmesi, yemeğin lezzetini artırır mı?
Karnıyarık pişirirken 30-40 dakika arasında bir süre gerektiğini öğrenmek oldukça faydalı. Fırının sıcaklığını 180-200 derece arasında ayarlamak ise patlıcanların yumuşaması için en uygun yöntem gibi görünüyor. Bu kadar zaman harcayıp güzel bir karnıyarık hazırlamak, evdeki herkesin damak zevkine hitap edecektir. Ayrıca, ocakta pişirme yönteminin de daha sağlıklı bir alternatif sunduğunu duymak sevindirici. Patlıcanların acılığını önlemek için tuzlu suda bekletmeyi denemek de iyi bir fikir gibi. Sizce karnıyarığın yanında yoğurt ve pilav ile servis edilmesi, yemeğin lezzetini artırır mı?
Cevap yaz