Mayalı Karnıyarık Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mayalı Karnıyarık Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır hem mayalı poğaça sevenler hem de karnıyarık sevenler için bulunmaz bir lezzettir. İki tadı bir araya getiren bu eşsiz lezzetin tadına sizde doyamayacaksınız. Ayrıca çocuklarınıza et yediremiyor iseniz bir de bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Çocuklarınızın severek tükettiğini görünce gözlerinize inanamayacaksınız. Deneyin pişman olmayacaksınız.

Hamuru İçin Malzemeleri
  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)
İçi için
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Göz kararı karabiber, kırmızı pul biber
  • Göz kararı tuz
Mayalı Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle mayalı karnıyarık poğaçanın hamurunu hazırlamaktan başlıyoruz. Öncelikle geniş ve ağzı kapaklı olan geniş bir kaba ılık sütü, yaş mayayı ve toz şeker ve tuzu koyup karıştırın. Daha sonra mayalanması için biraz çırpın. Daha sonra içine sıvı yağı koyup çırpın. Ilık olan süt soğuyunca içine yumurtanın akını içine atın. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırın. Daha sonra unu yavaş yavaş dökerek hamuru toparlamaya çalışın ve iki saat mayalanması için hamur kabının üzerini kapakla kapatıp, sofra bezi ile sarın. Isı altında kalan hamur daha çabuk mayalanır.

Mayalı karnıyarık Poğaça içi için öncelikle derin bir tavaya, sıvı yağ koyup ocağın altını yakın. Daha sonra kuru soğanları yemeklik doğrayarak, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine yeşil biberi küçük doğrayıp, kıymayla beraber karıştırın. Daha sonra domatesi küçük doğrayın. Son olarak baharatlı istediğiniz ölçülerle koyup, tuzuna da baktıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

İki saat mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle daire gibi büyütün. İyice hamuru açtıktan sonra ortasına bir bıçak yardımıyla boydan bir kesik açın. Daha sonra ortasına karnıyarık harcını koyarak poğaçayı kapatın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin. Daha sonra üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Son olarak 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Şimdiden Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sebzeli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıyarık Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Kızartması Tarifi ve Malzemeleri