Sebzeli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Sebzeli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık, genellikle kıyma ile hazırlanan klasik karnıyarık yemeğinin vejetaryen bir alternatifi olarak öne çıkar. Bu tarif, kıyma tüketmeyen veya vejetaryen olan kişiler için ideal bir seçenek sunar. Sebzeli karnıyarık, çeşitli sebzeler kullanılarak hazırlanabilir ve bu sayede hem besleyici hem de lezzetli bir yemek ortaya çıkar. Patates, kırmızı biber, yeşil biber, kabak, bezelye ve havuç gibi pek çok sebze ile zenginleştirilebilir. Ayrıca düşük yağ içeriği sayesinde diyet yapan kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Sebzelerin içerdiği vitamin ve minerallerle dolu bu yemek, çocuklar ve sebze sevmeyen yetişkinler için de çekici hale getirilebilir. Sebzeli karnıyarık, yapımı oldukça basit olan ve vitamin deposu bir yemektir.

Sebzeli Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 adet karnıyarıklık ince patlıcan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet taze kültür mantarı
  • 2 adet domates (bir tanesi sos için)
  • 1 adet küçük havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • 3 çorba kaşığı yemeklik zeytinyağı

Sebzeli Karnıyarığın Yapılışı

Öncelikle patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun ve ortalarını yararak bir süre tuzlu suyun içinde bekletin. Bu işlem patlıcanın acısını çıkaracaktır. Geniş bir tavanın içine bir kaşık yağ koyduktan sonra patlıcanları çevirerek iyice yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanların kabukları kızarmış gibi olmalıdır. Patlıcanlar hazırlandıktan sonra patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Aynı şekilde kabağın kabuğunu soyduktan sonra küp gibi doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın. Kültür mantarını minik parçalar halinde doğrayın. Yeşil biber ve kırmızı biberin kök kısımlarını alıp ince ince doğrayın. Sarımsakları ince dilimleyin, havucu küçük doğrayın ve bir domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın.

Patlıcanları pişirdiğiniz tavanın içine bir kaşık zeytinyağı koyun ve doğradığınız tüm sebzeleri sırasıyla kavurmaya başlayın. Önce kuru soğan ve sarımsağı, ardından kırmızı ve yeşil biberi, patates, kabak, havuç, mantar ve domatesi sırasıyla ekleyerek kavurun. Daha sonra sebzelere tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Patlıcanların içini hazırladığınız sebzeli harç ile iyice doldurun.

Kalan bir domatesi rendeleyin ve bir kaşık yağ ile fırın kabının dibine dökün. Ardından sebzeli karnıyarıkları dizin ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyebilirsiniz. Kaşar rendesi eklenmeden soğuduğunda, yanında sarımsaklı yoğurt ile de ikram edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnıyarık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

Oktay Usta Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Karnıyarık Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Etsiz Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıyarık

Karnıyarık