Karnıyarık Nasıl Yapılır? Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Karnıyarık Nasıl Yapılır? Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Karnıyarık, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu nefis yemeği hazırlamak için öncelikle kaliteli malzemeler kullanmak oldukça önemlidir. Karnıyarık için en uygun patlıcan türü, çekirdeksiz ve yumuşak yapılı kemer patlıcanlardır. Patlıcanların düzgün, orta boyda ve orta kalınlıkta olması da önemlidir. Kullanılacak diğer malzemelerin de taze ve uygun miktarda olması, yemeğin lezzetini artıracaktır. İşte adım adım karnıyarık tarifimiz:

Gerekli Malzemeler

  • 6 adet çekirdeksiz kemer patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 300 gr orta yağlı yemeklik kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 8 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Patlıcanları Kızartmak İçin

  • 1-1,5 su bardağı sıvı yağ

Karnıyarık Nasıl Hazırlanır?

1. Patlıcanların saplarını kestikten sonra alacalı şekilde soyun. Soyduğunuz patlıcanları tuzlu su içerisinde yarım saat kadar bekleterek acısının çıkmasını sağlayın.

2. Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice kurulayın. 1-1,5 su bardağı sıvı yağı kızdırarak patlıcanları bıçak ucuyla birkaç kez deldikten sonra arkalı önlü pembeleşene kadar kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.

3. İç harcı hazırlamak için orta boy bir tavada 300 gr kıymayı suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştırın. 2 adet kuru soğanı ince ince doğrayarak ekleyin ve kavurmaya devam edin.

4. Soğanlar kavrulurken 1 çorba kaşığı salça ekleyin. 3 adet domatesin kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayın ve 2 adet sivri biberle birlikte tavaya ekleyin. Domatesler yumuşayınca baharatları ve yeteri kadar tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak 1 tutam kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak ocaktan alın.

5. Kızarttığınız patlıcanları cam bir fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizin ve ortalarından boylamasına keserek hazırladığınız iç harcı patlıcanlara eşit şekilde doldurun. Patlıcanların üzerine birer dilim domates ve birer tane sivri biber koyun.

6. Fırın tepsisine patlıcanların kenarından sıcak su ilave edin ve sıcak fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Karnıyarık

Karnıyarık

Haber Bülteni

Popüler İçerik

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık İçi Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık İçi Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Sosu Tarifi ve Malzemeleri