Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği, Vazgeçilmez bir hamur işi çeşidi olan böreği sevmeyen yoktur herhalde. Bu nedenle bugün sizler için farklı bir börek çeşidi olan patatesli karnıyarık böreği tarifini paylaştım. Hazır yufkadan yapılan çıtır çıtır ve lezzetli mi lezzetli bu börek tarifi çok kısa bir süre içerisinde hazırlanıyor. Hem göze hitap etmesi hem mükemmel lezzeti hem de pratik yapılması nedeniyle sizler için güzel bir börek seçeneği olacağını düşündüğüm bu tarifi börek severler mutlaka denemelisiniz. Dilerseniz patatesli karnıyarık böreğini kahvaltılarda tercih edebilir, çay saatlerinde ve özel davetlerinizde de misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Yani kısacası her öğünde yiyebileceğiniz bir börek çeşididir. Şahane lezzeti ile insanı yedikçe yedirten bu harika tarifi hazırlamaya başlayalım.

Patatesli karnıyarık böreği için Malzemeleri
  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 3 tane orta boyda haşlanmış patates
  • 1 tutam dereotu ya da maydanoz
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzerine sürmek için
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
Patatesli karnıyarık böreği nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri küçük bir tencerenin içerisinde aldıktan sonra üzerine su ilave ederek haşlanmaya bırakın. Bu arada domatesleri ve yeşil biberi yıkayıp uzunlamasına dilimleyip hazır edin. Daha sonra kuru soğanın kabuğunu soyup kesme tatlısının üzerinde ince ince kıyın. Ardından haşlanan patateslerin kabuğunu soyduktan sonra bir kabın içerisine rendeleyin. Orta boy bir tencerenin içerisine sıvı yağ ilave edip altını açtıktan sonra kıyılmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanlar kaybolduğunda tavanın içerisine rendelenmiş patatesleri de atarak kavurduktan sonra tuzunu ve baharatlarını da ekleyip biraz daha karıştırın ve daha sonra tavan altını kapatarak soğumaya bırakın. Bu arada bir kabın içerisine süt yumurta ve sıvı yağını ekleyip çırpma teli ile iyice çırpın. Daha sonra yufkalardan bir tanesini tezgâhın üzerine alarak 4 eşit parçaya böldükten sonra hazırlamış olduğumuz sütlü karışımı fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün ve yufkaların geniş olan kısmına iç harçtan koyup kenarlarını kapatıp uç kısmına kadar sigara böreği şeklinde sarıp yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisinin üzerine alın. Kalan diğer yufkalar için de aynı işlemleri uyguladıktan sonra tepsiye dizdiğiniz yufkalara tek tek ortalarından bıçak yardımıyla tabanı kesilmeyecek şekilde hafif kesikler atın bu kesiklerin içine dilimlediğiniz biber ve domatesleri ve iri iri kıyılmış dereotu ya da maydanozları yerleştirdikten sonra bir kâsenin içerisinde çırptığınız yumurta ve yağ karışımını bütün yufkaların üzerine fırça yardımı ile bol miktarda sürüp biraz çörek otu serpin. Hazırladığınız patatesli karnıyarık böreklerini önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Böreğinizi fırından çıkarttıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık

Karnıyarık

Karnıyarık İçi Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık İçi Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Karnıyarık Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri