Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Patatesli Karnıyarık

Patatesli Karnıyarık

Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre yaz aylarında yerli patlıcan dediğimiz sebze ile yapıldığında daha farklı bir lezzette olur. Özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde ise bu yemek kemer patlıcan ile yapılmaktadır. Ama benim gibi bir karnıyarık yemeği seven birisi iseniz ve hormonlu gıdalardan uzak durmak istiyor iseniz. Bu karnıyarık yemeğini patatesle de yaparak tüketebilir ve yiyebilirsiniz. Özellikle de her sebzenin mevsiminde tüketilmesi gerektiğine inanan birisi olarak birçok yemeği değişik sebzeler kullanarak farklı mevsimlerde de yapma şansınız vardır. Sağlıklı bireyler yetiştirebilmek ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için her sebzeyi mevsiminde tüketiniz. Sevdiğiniz yemekleri de o dönemin sebzelerini kullanarak yapınız. Gelelim patatesli karnıyarık yemeğimizin malzemelerine.

Patatesli karnıyarık malzemeleri

  • Bir kilo patates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram kadar kıyma
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Bir adet yeşil biber ve birkaç adet süs biberi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber, kimyon ve tuz
  • Bir yemek kaşığı biber salçası

Patatesli karnıyarık yemeği nasıl yapılır?


Yemeğimize başlamadan önce patateslerin iyice yıkanması gerekir. Böylelikle hijyen olarak gereken temizlik sağlanmış olur. Daha sonrasında tüm patatesler soyularak düz bir kapak açılacak şekilde yatay veya dik bölümünden bir bıçak yardımı ile kesilir. Kalın kalan kısmın içerisi iyice oyularak harç için gereken boşluk patateslerin içerisinde elde edilir. Bu işlem tüm patateslere uygulandıktan sonra bir kenarda bekletilir. Kenarda bekletilmesinin nedeni birazdan kızartacağımız için üzerindeki suyun kuruması gerekmektedir. Diğer taraftan patatesleri kızartacağımız tava içerisine gerektiği kadar yağ konularak ocak üzerinde normal ateşte ısınmaya bırakılır. Isınan yağın içerisine aldığı kadar patates yerleştirilerek hepsi bitene kadar işlem tekrar edilerek kızartılır. Daha sonra tava ile işimizi bittiğinde yağın soğuması için bir kenara alınıp bekletilir ve iç harcımızı hazırlamak için biraz daha derin bir tava alınarak içerisine kıymalar ilave edilerek kısık ateşte suyunu bırakıp kavrulana kadar karıştırılır. Pişerek suyunu çeken kıymanın üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar ve sarımsaklar ilave edilerek pişinceye kadar karıştırılır.

Arkasından bir kaşık biber salçası eklenerek çok az su ilave edilir. Daha sonra baharatları da eklenerek salçanın kıyma ile özleşmesi sağlanır ve biraz kavurduktan sonra içerisine doğranmış domatesler atılarak en son yeşil biber ve süs biberleri de küçük küçük doğranıp atıldıktan sonra hepsinin pişmesi beklenir ve gereken pişirme ulaştığında harç ocaktan indirerek ılıması beklenir. Ilıyan ve dinlenen kıyma içi harcımız kızarttığımız patateslerin içerisine çok tıka basa olmayacak şekilde ağzında boşluk ile doldurularak daha önceden yağlayıp hazırladığımız fırın tepsisi içerisine sırta sıra yerleştirilir. Tüm bu işlemler patatesler bitene kadar tekrar edilir. İç harcının fazla gelmesi durumunda gereken kadar patates daha kızartılarak doldurulabilir. Fırın tepsisine dizilen Patatesli Karnıyarıklarımızın üzerine bir miktar domates salçası sulandırılarak eşit şekilde dökülür. Daha sonra önceden 200 derecede ısıttığımız fırınımıza yerleştirilerek yaklaşık olarak yarım saat pişirilir. Artık Patatesli karnıyarığımız servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:53:16
Patatesli Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Patatesli Karnıyarık Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Karnıyarık"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan olmala...
Karnıyarık
Karnıyarık
Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yaruk" olarak adlandırılmıştır. Araştırmalar sonucu karnıyarığın 19. Yüz yıl öncesinde keşfedi...
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanlı mutfağının en değerli yemeklerinden bir tanesidir. Türk halkı arasında karnıyarık yemeği ol...
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde muhteşem bir ziyafet şöleni yakalanabilir. Görsel anlamda da sofraları süsleyecek patlıcan ka...
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile favorileri arasına girmeyi başaracak bir tariftir.Hamuru için6,5 su barda...
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetindeki muhteşemlik ile de ...
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. P...
Yalancı Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yem...
Tavada Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek tariflerinden karnıyarık mevsiminde alınan güzel patlıcan ile çok lezzetli olacaktır. Biraz ağ...
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıymasız karnıyarık. Şimdi sizlerle kıymasız karnıyarık tarifimizi paylaşmak istiyorum.Kıymasız ...
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli olmaktadır. Yemeğin kolesterol ve doymuş yağ oranı çok düşük olduğundan, oldukça sağlıklıdır. Kabağ...
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyarık tariflerinin yanı sıra içinde bulunan malzemelerin arasında bulunmuş olan pirinç ile daha farkl...

 

Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Böreği
Kızartmadan Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Karnıyarık Yemeği
Etli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık
Mayalı Karnıyarık Poğaça
Közde Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Sosu
Etsiz Karnıyarık
Karnıyarık Kızartması
Karnıyarık Kaç Kalori?
Karnıyarık Çeşitleri
Tencerede Karnıyarık
Ispanaklı Karnıyarık Böreği
Popüler İçerik
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejeteryan kişiler için sebzeli...
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. G...
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen p...
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çokta zor değildir. Karnıyarık pa...
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hemde göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fer...
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık, patlıcan yemeklerinin içinde en çok sevdiğim yemektir. Ben sevdiğim karnıyarığı bir defaya mahsus içine kıyma yerine kuşbaşı koy...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024