Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği, Genellikle peynirlisi yapılıyor ancak bu kıymalı yapılan karnıyarık böreğinin kıymalı şekline genelde lahmacun böreği adı da verilmektedir. Gerçekten de iç malzemesinin enfes lezzeti ile tıpkı lahmacunu anımsatan bir tariftir. Ama böreğin şekli aynı karnıyarığa benzediğinden dolayı kıymalı karnıyarık böreği deniliyor. İsteğe bağlı olarak iç malzemesine kıyma yerine sevmiş olduğunuz herhangi bir peynir çeşidini de koyarak yapabilirsiniz. İç malzeme olarak eğer lor peyniri kullanacak iseniz içerisine birazda kaşar peyniri rendesi ilave edin daha lezzetli oluyor. Böreğin yanında ayran ve bol salata ile oldukça lezzetli bir akşam yemeği olabilir. Özellikle de sıcak, sıcak mükemmel bir lezzeti olan börek tarifidir. Hazır yufka ile yapılan her börekte olduğu gibi soğuduktan sonra çıtır kıvamına kaybediyor olsa dahi lezzet bakımından hiçbir değişiklik yok ancak iç malzemesi kıyma olduğundan dolayı biraz donar.

Kıymalı Karnıyarık Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım su bardağı kadar süt
İç Malzemesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Kekik, tuz, kimyon ve karabiber
  • 400 gram kadar yağlı kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tane orta boy büyüklüğünde domates
  • Dört diş sarımsak
  • İki tane yeşil biber
Üzeri için
  • Bir yemek kaşığı kadar süt
  • Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ, dilimlenmiş biber ve domates
  • Bir yumurta sarısı
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Bu enfes böreği yapmak için öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlamak için soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Daha sonra küçük, küçük doğramış olduğunuz biberi, ince, ince kıydığınız maydanozu ve rendelemiş olduğunuz sarımsağı ilave edin. Sonra baharatları, kıymayı ve tuzu aynı kap içine alarak güzelce yoğurmaya başlayın. Bu arada sos malzemesini de yine ayrı bir kap içinde yapın ve bir kenara alın. Birinci yufkayı mutfak tezgâhı üstüne serin ve daha önce yapmış olduğunuz sos malzemesinden kaşık kullanarak yufkanın her yerine gelecek şekilde dökerek yayın. Daha sonra üstüne ikinci yufkayı da serin ve tekrardan her yerine gelecek şekilde sostan dökün. Daha sonra önce boylamasına ortadan kesin daha sonra da enine olacak şekilde ortadan kesin. Tam dört parça üçgen şeklinde yufka olması gerekiyor her bir parçayı keserek tam sekiz parça üçgen yufka elde edin. Her parçanın kenar kısmına daha önce yapmış olduğunuz kıymalı harçtan bir miktar kadar koyarak sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkaları sardıktan sonra yufkanın uç kısmını sosa batırın ve yapıştırın. Sarmış olduğunuz tüm yufka parçalarını yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsinin içine yerleştirin. Bıçak kullanarak orta kısımlarına kesik atın ve üstlerine biber ile dilim domates koyun. Arta kalan diğer iki yufkayı da yine aynı işlemleri uygulayarak börek yaptıktan sonra tepsi için yerleştirin. Üzerleri için gerekli olan karışımı da bir kap içinde karıştırdıktan sonra böreklerin üstüne sürün. Önceden yüz seksen derece ısıtılan fırında börekler iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Kaç Kalori?

Karnıyarık Kaç Kalori?

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri