Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Karnıyarık Böreği

Kıymalı Karnıyarık Böreği

Kıymalı Karnıyarık Böreği, Genellikle peynirlisi yapılıyor ancak bu kıymalı yapılan karnıyarık böreğinin kıymalı şekline genelde lahmacun böreği adı da verilmektedir. Gerçekten de iç malzemesinin enfes lezzeti ile tıpkı lahmacunu anımsatan bir tariftir. Ama böreğin şekli aynı karnıyarığa benzediğinden dolayı kıymalı karnıyarık böreği deniliyor. İsteğe bağlı olarak iç malzemesine kıyma yerine sevmiş olduğunuz herhangi bir peynir çeşidini de koyarak yapabilirsiniz. İç malzeme olarak eğer lor peyniri kullanacak iseniz içerisine birazda kaşar peyniri rendesi ilave edin daha lezzetli oluyor. Böreğin yanında ayran ve bol salata ile oldukça lezzetli bir akşam yemeği olabilir. Özellikle de sıcak, sıcak mükemmel bir lezzeti olan börek tarifidir. Hazır yufka ile yapılan her börekte olduğu gibi soğuduktan sonra çıtır kıvamına kaybediyor olsa dahi lezzet bakımından hiçbir değişiklik yok ancak iç malzemesi kıyma olduğundan dolayı biraz donar.

Kıymalı Karnıyarık Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım su bardağı kadar süt

İç Malzemesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Kekik, tuz, kimyon ve karabiber
  • 400 gram kadar yağlı kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tane orta boy büyüklüğünde domates
  • Dört diş sarımsak
  • İki tane yeşil biber

Üzeri için

  • Bir yemek kaşığı kadar süt
  • Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ, dilimlenmiş biber ve domates
  • Bir yumurta sarısı
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Bu enfes böreği yapmak için öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlamak için soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Daha sonra küçük, küçük doğramış olduğunuz biberi, ince, ince kıydığınız maydanozu ve rendelemiş olduğunuz sarımsağı ilave edin. Sonra baharatları, kıymayı ve tuzu aynı kap içine alarak güzelce yoğurmaya başlayın. Bu arada sos malzemesini de yine ayrı bir kap içinde yapın ve bir kenara alın. Birinci yufkayı mutfak tezgâhı üstüne serin ve daha önce yapmış olduğunuz sos malzemesinden kaşık kullanarak yufkanın her yerine gelecek şekilde dökerek yayın. Daha sonra üstüne ikinci yufkayı da serin ve tekrardan her yerine gelecek şekilde sostan dökün. Daha sonra önce boylamasına ortadan kesin daha sonra da enine olacak şekilde ortadan kesin. Tam dört parça üçgen şeklinde yufka olması gerekiyor her bir parçayı keserek tam sekiz parça üçgen yufka elde edin. Her parçanın kenar kısmına daha önce yapmış olduğunuz kıymalı harçtan bir miktar kadar koyarak sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkaları sardıktan sonra yufkanın uç kısmını sosa batırın ve yapıştırın. Sarmış olduğunuz tüm yufka parçalarını yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsinin içine yerleştirin. Bıçak kullanarak orta kısımlarına kesik atın ve üstlerine biber ile dilim domates koyun. Arta kalan diğer iki yufkayı da yine aynı işlemleri uygulayarak börek yaptıktan sonra tepsi için yerleştirin. Üzerleri için gerekli olan karışımı da bir kap içinde karıştırdıktan sonra böreklerin üstüne sürün. Önceden yüz seksen derece ısıtılan fırında börekler iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 10:05:29
Kıymalı Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Karnıyarık Böreği Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Karnıyarık Böreği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan olmala...
Karnıyarık
Karnıyarık
Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yaruk" olarak adlandırılmıştır. Araştırmalar sonucu karnıyarığın 19. Yüz yıl öncesinde keşfedi...
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanlı mutfağının en değerli yemeklerinden bir tanesidir. Türk halkı arasında karnıyarık yemeği ol...
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde muhteşem bir ziyafet şöleni yakalanabilir. Görsel anlamda da sofraları süsleyecek patlıcan ka...
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile favorileri arasına girmeyi başaracak bir tariftir.Hamuru için6,5 su barda...
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetindeki muhteşemlik ile de ...
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. P...
Yalancı Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yem...
Tavada Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek tariflerinden karnıyarık mevsiminde alınan güzel patlıcan ile çok lezzetli olacaktır. Biraz ağ...
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıymasız karnıyarık. Şimdi sizlerle kıymasız karnıyarık tarifimizi paylaşmak istiyorum.Kıymasız ...
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli olmaktadır. Yemeğin kolesterol ve doymuş yağ oranı çok düşük olduğundan, oldukça sağlıklıdır. Kabağ...
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyarık tariflerinin yanı sıra içinde bulunan malzemelerin arasında bulunmuş olan pirinç ile daha farkl...

 

Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Böreği
Kızartmadan Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Karnıyarık Yemeği
Etli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık
Mayalı Karnıyarık Poğaça
Közde Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Sosu
Etsiz Karnıyarık
Karnıyarık Kızartması
Karnıyarık Kaç Kalori?
Karnıyarık Çeşitleri
Tencerede Karnıyarık
Ispanaklı Karnıyarık Böreği
Popüler İçerik
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejeteryan kişiler için sebzeli...
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. G...
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen p...
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çokta zor değildir. Karnıyarık pa...
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hemde göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fer...
Patatesli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024