Oktay Usta Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Oktay Usta Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. Günlük akşam yemeğinin dışında ara sıra gelen özel misafirler, anne ve babalar için hem göz dolduracak hem de lezzetiyle nam salan yemekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Tarife başlamadan önce birkaç bilgi vermek istedim. Eğer karnıyarık yerken patlıcanlar ile mücadele etmek istemiyorsanız patlıcanları alaca şekilde soymanızda fayda vardır. Ayrıca patlıcanların acı olma ihtimaline karşın tuzlu suda bekletmeniz de çok faydalıdır. Sudan çıkan patlıcanları havlu yardımıyla kurutmanız da gerekir. Son olarak harcı hazırlarken kıyanın yağsız olması da sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Oktay Usta karnıyarık malzemeleri
  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Yeterince tuz, karabiber ve kırmızı biber
Oktay Usta Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları alacalı şekilde soyarak iç harcını koyacağınız kısım üstte kalacak şekilde bıçakla kesik atarak açın. Bir kap içerisine bolca tuz serperek içerisine doluncaya kadar su koyun ve soyulan patlıcanları bu suyun içerisine atın. Yarım saat kadar bu suyun içerisinde bekletin. Patlıcanları çıkarıp tekrar yıkayın ve havlu peçete yardımıyla kurulayın. Geniş bir tava içerisine sıvıyağı dökün ve önlü arkalı bir şekilde patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları tepsiye sıralayın. Teflon bir tava içine yağı koyun ve eritin. Bu arada soğanları soyun ve küp şekilde doğrayın. Soğanları ve salçayı tavanın içine ilave edin. Daha sonra biberleri de doğrayarak bu tavanın içine ilave edin. Biber ve soğan kavrulduğunda içerisine kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Son olarak bu harcın içerisine tuz ve diğer baharatları ekleyin. Daha sonra iç harcı patlıcanların içerisine yerleştirin. Bu sırada kaynar su içerisine domates salçası ve tuz ekleyin. Bu karışımı da tepsinin üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılan 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra üzerini domates ile süsleyebilirsiniz. Yemeğiniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Közde Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Közde Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Börek Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Börek Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık

Karnıyarık

Patatesli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri