Karnıyarık Börek Peynirli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karnıyarık Börek Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Börek Peynirli, bu börek çeşidi genellikle hazır yufka ile hazırlanabileceği gibi, becerikli olan hanımlarımızın açtığı o incecik yufkalarla hazırlanabilir. Aslında hazır yufka hanımlar için en pratik börek pişirme hususunda yardımcı olan malzemedir. Aniden gelen misafirlere hemen aldığımız hazır yufka ile içerisine hazırlanan peynirli harç ile bu nefis lezzetteki karnıyarık böreği peynirli hazırlayabilirsiniz. Yapılışı oldukça basit olan karnıyarık böreği peynirli, ıspanaklı, kıymalı, patatesli ve daha pek çok lezzetli olan sebzelerle de hazırlamak mümkündür. Ayrıca karnıyarık böreği peynirli iç malzemesi için kullandığınız peynire domates ve yeşil biber ilave ederek pişirebilirsiniz. Aslında karnıyarık böreğini kaşar peyniri ve sucuk ile hazırladığınızda da tadı mükemmel olmaktadır. Bu börek özellikle insanların göz zevkine hitap ederken, damak lezzetinize de lezzet katmaktadır.

Karnıyarık Börek Peynirli İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6 adet hazır elde açılmış yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
Harcı için
  • 1 kâse beyaz ya da lor peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (Üzerine sürmek için)
Karnıyarık Börek Peynirli Nasıl Yapılır?

İlk önce tabağın içerisine aldığımız beyaz peyniri çatal yardımıyla iyice ezelim. Ardından ayıklayıp yıkadığımız maydanozu kesim tahtasının üzerinde incecik olacak şekilde kıyalım ve beyaz peynirin içine katarak karıştıralım. Bu arada hazır yufkalardan birisini mutfak tezgâhının üzerine serelim. Kâsenin içinde hazırladığımız süt ve sıvı yağ karışımı ile yufkanın her yerini güzelce yağlayın. Üzerine ikinci kat yufkayı serelim ve onun üzerini de bolca karışım ile her yerini yağlayın. Yağlanıp hazırlanan yufkaları sekiz eşit parça olacak şekilde bıçak ile keselim. Böldüğümüz her parçanın içerisine peynirli harçtan koyalım. Peynirli harcı koyarak hazırladığımız yufka parçalarını çok fazla sıkmadan rulo şeklinde saralım. Ardından fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serelim ve hazırladığımız börekleri birbirine değmeyecek şekilde dizelim. Bütün yufkaları hazırlama işlemini tamamladıktan sonra keskin bir bıçakla yufkaların üzerine çok bastırmadan çizik atalım ve ortasını elimizle açalım. En son işlemde yumurtayı çırpalım ve üzerine sürdükten sonra önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılan fırında yufkaların üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında pişen karnıyarık böreği peynirli servis tabağına alalım. Arzu ederseniz karnıyarık böreği peynirli yanında domates ve salatalık dilimleriyle ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Patlıcan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık

Karnıyarık

Karnıyarık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık İçi Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıyarık Kaç Kalori?

Karnıyarık Kaç Kalori?

Güncel

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Karnıyarık Tarifi ve Malzemeleri