Karnıyarık yaparken hangi patlıcan çeşidini tercih ettiğinizi düşündünüz mü? İstanbul patlıcanı gibi kıvrımlı ve yuvarlak olanlar, yemeğe yumuşak bir doku katarken, çeşme patlıcanı ile hafif tatlı bir lezzet elde edebilirsiniz. Yerli patlıcanın yoğun tadı ise karnıyarığa güç katıyor. Peki, bu farklı patlıcanların hangi özellikleri sizin damak zevkinize daha çok hitap ediyor? Bu seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörler neler?
Karnıyarık yaparken hangi patlıcan çeşidini tercih ettiğinizi düşündünüz mü? İstanbul patlıcanı gibi kıvrımlı ve yuvarlak olanlar, yemeğe yumuşak bir doku katarken, çeşme patlıcanı ile hafif tatlı bir lezzet elde edebilirsiniz. Yerli patlıcanın yoğun tadı ise karnıyarığa güç katıyor. Peki, bu farklı patlıcanların hangi özellikleri sizin damak zevkinize daha çok hitap ediyor? Bu seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörler neler?
Cevap yaz