Karnıyarık poğaça tarifini ilk kez denemek isteyen biri olarak, malzeme listesi oldukça dikkat çekici. Un, maya, peynir gibi temel malzemelerin yanı sıra maydanoz da eklenmesi, lezzeti zenginleştirecek gibi görünüyor. Hamurun hazırlanması aşamasında 30 dakika dinlendirilmesi, gerçekten de hamurun kıvamı için önemli mi? İç harcını hazırlarken, peynirin tuzunu kontrol etmek gerektiği belirtilmiş, peki tuz oranı nasıl ayarlanmalı? Son olarak, poğaçaların pişirilmesi sırasında ne kadar süre bekletilmesi gerektiği de merak ettiğim bir konu; tam kıvamında pişmesi için neye dikkat etmeliyim?
Karnıyarık poğaça tarifini ilk kez denemek isteyen biri olarak, malzeme listesi oldukça dikkat çekici. Un, maya, peynir gibi temel malzemelerin yanı sıra maydanoz da eklenmesi, lezzeti zenginleştirecek gibi görünüyor. Hamurun hazırlanması aşamasında 30 dakika dinlendirilmesi, gerçekten de hamurun kıvamı için önemli mi? İç harcını hazırlarken, peynirin tuzunu kontrol etmek gerektiği belirtilmiş, peki tuz oranı nasıl ayarlanmalı? Son olarak, poğaçaların pişirilmesi sırasında ne kadar süre bekletilmesi gerektiği de merak ettiğim bir konu; tam kıvamında pişmesi için neye dikkat etmeliyim?
Cevap yaz