Karnıyarık tarifini görünce aklıma hemen yaz aylarında annemin mutfakta yarattığı o enfes kokular geliyor. Patlıcanların tuzlu suda bekletilmesi de ne kadar önemli, değil mi? Acılığı alırken bir yandan da pişerken daha az yağ çekmelerini sağlıyor. Kıyma harcının içine eklenen domates ve biberler, yemeğe ekstra bir lezzet katıyor. Fırında pişerken üzerinin hafifçe kızarması da ayrı bir güzellik. Servis aşamasında yanına pilav ve yoğurt eklemek harika bir fikir! Acaba siz de farklı malzemeler ekleyerek denediniz mi? Beyaz peynir ya da kaşar peyniri ekleyip yapılan versiyonlarını çok merak ediyorum. Bu tarif, gerçekten Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri, değil mi?
Karnıyarık tarifini görünce aklıma hemen yaz aylarında annemin mutfakta yarattığı o enfes kokular geliyor. Patlıcanların tuzlu suda bekletilmesi de ne kadar önemli, değil mi? Acılığı alırken bir yandan da pişerken daha az yağ çekmelerini sağlıyor. Kıyma harcının içine eklenen domates ve biberler, yemeğe ekstra bir lezzet katıyor. Fırında pişerken üzerinin hafifçe kızarması da ayrı bir güzellik. Servis aşamasında yanına pilav ve yoğurt eklemek harika bir fikir! Acaba siz de farklı malzemeler ekleyerek denediniz mi? Beyaz peynir ya da kaşar peyniri ekleyip yapılan versiyonlarını çok merak ediyorum. Bu tarif, gerçekten Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri, değil mi?
Cevap yaz