Karnıyarık yaparken patlıcanları tuzlu suda bekletmenin lezzet açısından nasıl bir etkisi olduğunu merak ediyorum. Acı suyun çıkması gerçekten de yemeğin tadını mı artırıyor? Ayrıca, fırında pişirirken patlıcanların yumuşaması ve üzerinin hafifçe kızarması için 30-35 dakika yeterli mi? Bu süreyi uzatmak veya kısaltmak gerekebilir mi?
Karnıyarık yaparken patlıcanları tuzlu suda bekletmenin lezzet açısından nasıl bir etkisi olduğunu merak ediyorum. Acı suyun çıkması gerçekten de yemeğin tadını mı artırıyor? Ayrıca, fırında pişirirken patlıcanların yumuşaması ve üzerinin hafifçe kızarması için 30-35 dakika yeterli mi? Bu süreyi uzatmak veya kısaltmak gerekebilir mi?
Cevap yaz