Diyet karnıyarık hakkında bilgi okuduktan sonra aklımda birkaç soru oluştu. Özellikle bu yemeğin kalori miktarının, kullanılan malzemelere bağlı olarak değiştiği belirtilmiş. Peki, diyet karnıyarık yaparken kullandığımız yağ miktarını azaltmak, aslında kalori miktarını ne kadar etkiliyor? Ayrıca, tarifteki sebzeleri değiştirerek besin değerlerini artırmak mümkün mü? Farklı sebzeler eklemek, örneğin kabak veya havuç kullanmak, lezzeti nasıl etkiler? Son olarak, bu yemeği hazırlarken daha fazla lif alabilmek için başka hangi malzemeleri eklemeyi düşünebiliriz?
Diyet karnıyarık hakkında bilgi okuduktan sonra aklımda birkaç soru oluştu. Özellikle bu yemeğin kalori miktarının, kullanılan malzemelere bağlı olarak değiştiği belirtilmiş. Peki, diyet karnıyarık yaparken kullandığımız yağ miktarını azaltmak, aslında kalori miktarını ne kadar etkiliyor? Ayrıca, tarifteki sebzeleri değiştirerek besin değerlerini artırmak mümkün mü? Farklı sebzeler eklemek, örneğin kabak veya havuç kullanmak, lezzeti nasıl etkiler? Son olarak, bu yemeği hazırlarken daha fazla lif alabilmek için başka hangi malzemeleri eklemeyi düşünebiliriz?
Cevap yaz